پیش‌بینی نرخ دلار در سه‌ماهه پایانی سال ۱۴۰۴ | دلایل افزایش نرخ دلار داخلی‌ست؛ نه خارجی

  • کد خبر: ۳۸۰۹۲۰
  • ۰۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۸
پیش‌بینی نرخ دلار در سه‌ماهه پایانی سال ۱۴۰۴ | دلایل افزایش نرخ دلار داخلی‌ست؛ نه خارجی
کارشناس بازار‌های مالی گفت: دلار در ۱۰ روز اخیر در محدوده ۱۳۰ هزار تومان نوسانی داشت که در واقع کف‌سازی قیمتی برای افزایش تا ۱۳۵ هزار تومان بوده است.

فرزان راعی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، با اشاره به اینکه از ابتدای امسال پیش‌بینی دلار ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تومان تا پایان سال شده بود، اظهار کرد: رسیدن به این اعداد تا پایان اسفندماه دور از انتظار نیست.

وی با بیان اینکه محدوده ۱۳۵ هزار تومان یک مقاومت است که پتانسیل اصلاح نرخ دلار را دارد، عنوان کرد: احتمال اصلاح قیمت دلار تا محدوده ۱۲۴ یا سطوح پایین‌تر ۱۱۸ هزار تومان وجود دارد، اما پس از آن دوباره صعودی خواهد بود و هدف اول آن ۱۴۵ هزار تومان و اهداف بعدی ۱۵۰ و ۱۶۰ هزار تومان تا پایان سال است.

این کارشناس بازار‌های مالی بیان کرد: اگر به فرایند اصلاح‌های قیمت دلار در سال جاری نگاهی کنیم، درمی‌یابیم که از تیرماه تاکنون، دلار ماهانه ۱۰ هزار تومان، ۱۰ هزار تومان تثبیت قیمت داشته است (این به معنای افزایش ماهانه ۱۰ هزار تومان نیست).

وی ادامه داد: اگر به اصلاح‌های قیمتی دلار در سال جاری نیز متمرکز شویم، درمی‌یابیم که اصلاح‌های دلار چه از نظر زمانی و چه از نظر قیمتی، کوتاه بوده است.

راعی افزود: دلار از نیمه فروردین‌ماه وارد کانال ۱۰۰ هزار تومان شد و پس از آن، حدود ۱۵ روز اصلاح قیمتی تا محدوده ۷۹ تا ۸۰ هزار تومان پیدا کرد. پس از آن، یک روند رشد و اصلاح تا پیش از جنگ ۱۲روزه داشتیم. با شروع جنگ ۱۲روزه، قیمت دلار افزایشی شد. در مجموع می‌بینیم که فاصله این اصلاح‌ها خیلی کوتاه‌مدت بوده است؛ در حالی که در دوره‌های گذشته به طور مثال در سال‌های ۹۷، ۹۹ و ۱۴۰۱، زمانی که قیمت دلار با یک سقف قیمتی برخورد می‌کرد، اصلاح آن از لحاظ زمانی حدود یک‌سال‌ونیم زمان‌بر بود.

وی با اشاره به اینکه دلیل اصلی افزایش قیمت دلار، دلایل داخلی است نه خارجی، تأکید کرد: ما امسال دو موضوع مهم جنگ ۱۲روزه و فعال‌شدن مکانیسم ماشه را داشتیم، اما مهم‌تر از این موضوعات، رشد پایه پولی به بیش از ۳۱ درصد و افزایش نقدینگی به ۳۶۷ درصد را تجربه کردیم که به‌نوعی تحریم داخلی است و این المان‌های اقتصادی و نحوه مدیریت اقتصاد کلان کشور تأثیر بیشتری بر افزایش تورم و نرخ دلار گذاشته است.

کارشناس بازار‌های مالی با انتقاد از عملکرد رئیس بانک مرکزی گفت: زمانی که دلار به ۸۰ هزار تومان رسید، باید رئیس بانک مرکزی عوض می‌شد؛ اما وی همچنان با دلار ۱۳۰ هزار تومانی، در این جایگاه قرار دارد. بازار به مدیریت صحیح ارزی و به کسی که منفعت جامعه و اقتصاد را بر منفعت شخصی ترجیح دهد، نیاز دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.